Waar moet ik op letten als ik overstap op Google Workspace?

Er zijn veel bedrijven die nog gebruik maken van een mailpakket dat bij hun hostingpakket is inbegrepen. Daar is niks mis mee, maar heb je het budget en wil je verder groeien, dan is Google Workspace (of Office 365) een uitstekend middel om beter samen te werken. In dit artikel geeft de Google Workspace Specialist je tips bij de overstap.

Wat is Google Workspace?

De naam, Workspace, is een omschrijving van een heleboel diensten in één pakket van €5,20 per maand. Binnen dat pakket wordt je zakelijke mail, agenda, adresboek, takenlijst, documentatie, berekeningen, archief en alles dat daarbij komt kijken geregeld. Het wordt letterlijk ‘de Cloud’ genoemd; juist doordat alles online komt te staan . Al je bestanden, afspraken en discussies worden plots wereldwijd bereikbaar. En met Google kun je erop vertrouwen dat je goed zit. De beveiliging wordt geregeld en over de back-ups hoef jij je geen zorgen te maken. Het is dus een combinatie van alles online hebben, met de zekerheid dat het goed werkt. In de video hieronder zie je hoe je kunt samenwerken met collega’s.

Hoe ziet de overstap eruit?

Als jij nu gebruik maakt van de mailserver bij je hostingbedrijf, dan bestaat de overstap uit drie belangrijke stappen. Namelijk als volgt:

  1. Organisatie aanmaken in Google Workspace
  2. Alle gebruikers inloggegevens geven
  3. Oude mailberichten overzetten

Op het moment dat je de overstap wilt maken, moet je voorbereid aan de slag gaan. Om de mails over te zetten heb je de inloggegevens van alle oude mailadressen nodig. Als je die niet kunt vinden, dan kan je deze meestal opvragen bij je hostingpartij. Om een organisatie aan te maken in Google Workspace, moet je weten welk pakket goed bij je past. En om je domeinnaam te verifiëren in Google, zal je even toegang moeten hebben tot de DNS records van je domein. Kortom, de volgende gegevens heb je nodig:

  • Inloggegevens van je hostingprovider
  • Inloggegevens van de DNS
  • Inloggegevens van alle huidige mailaccounts

Durf jij de stap nog niet te zetten?

Geen probleem. Daar is de Google Workspace Specialist voor. Wij hebben de nodige ervaring en kunnen je helpen bij de overstap op Google Workspace. Stuur Noëll gerust een appje via Whatsapp om hem voor advies te vragen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.