Google Workspace, wat is er veranderd met G Suite?

Van Google Apps naar Google Suite tot Google Workspace, Google heeft de naam van het pakket inmiddels al drie keer veranderd. In dit artikel legt de Google Workspace Specialist je uit wat het verschil is tussen G Suite en het nieuwe Google Workspace. Lees je mee?

Wat is er nieuw in Google Workspace?

Bij Google Workspace draait het ding: integratie. Je krijgt één scherm waarbinnen je de agenda, mail, taken, meet en voice-gesprekken ziet binnenkomen. Je hoeft dus niet meer te switchen tussen apps. Oók zet Google in op integratie met onder andere Slack, Evernote en Lucidchart. Als je aan een document werkt, kun je met een ‘@’-melding je collega’s taggen. Het wordt hierdoor mogelijk om Google ook als CRM of projectmanagementsysteem in te zetten. De prijs voor de pakketten blijft gelijk en voor Enterprise-gebruikers wordt het zelfs goedkoper. Hieronder zie je een kort filmpje waarin de nieuwe functies worden uitgelicht.

Het is niet voor iedereen geweldig nieuws

We proberen onze klanten onafhankelijk te adviseren, en daarom willen we ook een eerlijke noot in dit artikel plaatsen: het nieuwe Workspace pakket draait niet alleen om rozengeur en maneschijn. Voor Google Suite Business gebruikers verandert er namelijk heel veel. Onbeperkte Google Drive opslagruimte en de archiveringsmogelijkheden binnen Google Vault zit niet meer in het nieuwe Business Standard pakket van €10,40 per maand, maar is nu voorbehouden aan het Enterprise Standard pakket. Dit pakket is ruim vijf euro per persoon per maand duurder. Dus voor deze groep klanten raden wij het af om te upgraden.

Huidige contacten en prijzen

Alle gebruikers die een lopend Google Suite contract hebben, blijven dit contract houden. Upgraden kan, maar is niet verplicht. De prijs van Google Suite Basic is met €5,20 gelijk aan Google Workspace Business Starter. De prijs van Google Suite Business is met €10,40 gelijk aan dat van Google Workspace Business Standard. Zoals je hierboven leest zijn er wel inhoudelijke verschillen, zoals het gebrek aan Vault en onbeperkte opslag. Deze functionaliteit zit nu in Google Workspace Enterprise Standard verstopt, met een prijs van €18,40 per maand. Dat is bijna vijf euro goedkoper dan het oude Google Suite Enterprise pakket.

De Google Workspace Specialist vindt het jammer dat de onbeperkte opslagruimte nu uit het pakket van €10,40 per maand is gehaald. Dat was voor sommige bedrijven heel belangrijk. Zij zullen nu bij het oude Google Suite Business pakket moeten blijven, of upgraden naar het duurdere Google Workspace Enterprise Standard pakket.

Als je vragen hebt aan de specialist, stuur dan gerust een Whatsapp berichtje. Noëll komt dan bij je terug zodra hij tijd heeft; gratis en voor niks.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.